Bandidos-bakmenn ikke etterforsket del 1

NRK Brennpunkt har over lang tid undersøkt Gunnars sak. Både politikilder og kilder i det kriminelle miljøet sier at det er andre bakmenn i denne saken.
Flere av kildene i det kriminelle miljø sier at Gunnar ikke ville ha solgt amfetamin nordpå.
- Etterforskningen har foregått i rekordfart. Jeg har vært advokat i flere tunge narkotikasaker, og har aldri opplevd at en så stor sak har blitt løst så raskt, sier Advokat Drevland.


Gunnar mener seg lurt av Bandidos

- Råttent broderskap

Gunnar tar en røyk på cella (NRK)

Gunnar er dømt til 14 års fengsel i en stor narkotikasak. Han kritiserer politiet for ikke å ha etterforsket bakmennene i Bandidos.

I realiteten går medlemmene bak ryggen på andre medlemmer og stjeler dop, damer og penger fra hverandre. Det er ikke noe samhold, det dreier seg bare om penger og narkotikasalg, forteller Gunnar.

Se "Broderskapet" på NRK Brennpunkt tirsdag 18. mai kl 21.30. HER

Overdosen

Gunnar forteller om et fullverdig medlem i Bandidos som fraktet amfetamin fra Østlandet opp til Tromsø for noen år siden. Der ble det uenighet om stoffet hadde blitt blandet ut og dermed hadde lavere kvalitet og pris.

 Da den narkomane kureren kom tilbake til Østlandet, ga noen personer mannen så mye amfetamin og kokain at han døde av overdosen. Det ble gjort av andre fullverdige medlemmer av Bandidos. Så du skjønner det at de dreper sine egne brødre, sier Gunnar.

NRK Brennpunkt har sjekket omstendighetene rundt dødsfallet med andre kilder. Dato og andre omstendigheter rundt dødsfallet bekreftes av politikilder, som opplyser at dødsfallet fortsatt regnes som overdose og ikke drap.

- Lurt av Bandidos

Gunnar ble i 2008 dømt til 14 års fengsel som bakmann i den såkalte Fatboy-saken i Østfold, for befatning med 30 kilo amfetamin.


Gunnar i fengelskorridoren (NRK)

Fengselskorridoren i Trondheim fengsel der Gunnar soner dommen fra Fatboy-saken.

NRK

Han sier det er medlemmer i Bandidos som er de egentlige bakmennene, og at de lurte ham inn i en stor narkotikasak for å straffe ham.

Gunnar mener det er hans bakgrunn som kjent narkotikasmugler som er årsaken til at Bandidos først ville ha han med i klubben, og så etter hvert ville fjerne han.

Flydroppsaken

Gunnar ble høsten 1993 avslørt som en av bakmennene i den såkallte flydroppsaken, der han styrte en liga på ca. 30 personer som smuglet amfetamin med småfly fra Nederland til Norge.


Artikkelen fortsetter under bildet.

Politiets bilder fra flydroppsaken i 1993. (Foto: Politiet/NRK)

Politiet filmet småflyet som blebrukt til å smugle amfetamin i den såkalte flydroppsaken i 1993. Gunar la da alle kort på bordet og innrømmet at han var èn av bakmennene.

Foto: Politiet/NRK

Politiet avslørte i en spektakulær operasjon at ligaen smuglet 40 kilo amfetamin til Norge, den største amfetaminsaken i Norge til da. Gunnar ble dømt til 15 års fengsel, og sier straffen var fortjent:

 Fra slutten av 80-tallet og fram til flydroppsaken smuglet jeg masse narkotika til Norge. Så straffen var fortjent. Vi gjorde ikke akkurat Norge til et bedre land å bo i, ved å selge masse amfetamin, sier han.

Inn i Bandidos

Gunnar ble kjent med en av presidentene i en Bandidosklubb på Østlandet da han sonet femten år for flydroppsaken. Da han i 2004 slapp ut av fengselet etter ti års soning, flyttet han til Fredrikstad, der han etter hvert ble prøvemedlem i klubben.

Gunnar sier at Bandidos ville ha ham som medlem på grunn av sine kriminelle kontakter og rykte som voldelig kriminell:

På grunn av flydroppsaken viste de at jeg kunne kjøpe billig amfetamin i Nederland.

Ut av Bandidos


Gunnar forteller at han i 2005 utførte flere oppdrag i Nord-Norge som pengekurer for Bandidos. Men etter hvert kom han i konflikt med noen av medlemmene i Bandidos. Gunnar sa han ikke ville være med på å selge amfetamin og kokain i Nord-Norge.

Hadde de spurt om jeg ville selge hasj nordpå, hadde jeg ordnet det. Men pulver (amfetamin og kokain) selger jeg ikke nordpå, sier han. Det ble ikke tatt vel imot blant enkelte Bandidos-medlemmer.

Selg til søringan

NRK Brennpunkt har snakket med erfarne kilder i det kriminelle miljøet i Oslo som kjenner til flydroppsaken, Fatboy-saken og narkotikaomsetningen i Norge.

De forteller at mottoet til Gunnar og andre i kriminelle nordlendinger på slutten av 80-tallet var STS: Selg Til Søringan. De solgte amfetamin på Østlandet, men aldri i Nord-Norge: ? Du skiter ikke i ditt eget reir, sier en av dem.

Skarpladd pistol

Gunnar mener at konflikten med enkelte Bandidos-medlemmer førte til at noen av medlemmene ønsket å fjerne ham. Men siden han hadde hjulpet en Bandidos-president i fengselet og var venn av presidenten, kunne de ikke gjøre det åpent:

Noen plantet en pistol med skarpe skudd i bilen, da jeg skulle kjøre til et motorsykkeltreff på Vinstra i 2006, forteller Gunnar. Der hadde Bandidos og Hells Angels hver sin egen leir i leiren. Politiet kontrollerte alle som skulle inn på området.


Gunnere (NRK)

Gunnar sier en skarpladd pistol ble plantet i bilen han skulle kjøre gjennom en politikontroll.

NRK

Hadde politiet funnet pistolen i bilen, ville jeg fått 2 år for våpenbesittelse pluss resttiden av flydroppdommen, og blitt fengslet for 4-5 år, sier Gunnar.

Oppgjør med Bandidos

Gunnar finner pistolen og tar den ut før han kjører av gårde til motorsykkeltreffet på Vinstra, som arrangeres fra 1. til 5. juni 2006.

Der skjeller han ut medlemmene i Bandidos, før han reiser fra stedet og leverer Bandidos-vesten sin på trappa til presidenten i klubben.

NRK Brennpunkt har fått bekreftet oppgjøret mellom Gunnar og Bandidos av andre kilder.

 


Jeg kalte dem noen jævlig kjerringer, ba de dra til helvete og sa at jeg ikke ville bli sett med slike kjerringer lenger. Hehe. Og likevel turte dem ikke å ta fra meg motorsykkelen, sier Gunnar. I stedet mener han noen i Bandidos rigget opp en ny felle for ham.

Politiet starter jakten

Kort tid etter motorsykkeltreffet på Vinstra begynner politiet forsommeren 2006 å skaffe etterretningsopplysninger om Gunnar. De lurte på hvordan den arbeidsledige 50-åringen kunne ha penger til å kjøre rundt på en dyr Harley-Davidson Fatboy motorsykkel.

Selv sier Gunnar at han hadde fått tillatelse fra namsmannen i Alta til å bruke pengene han hadde, etter at namsmannen frafalt et krav på 1 million kroner etter flydroppsaken.

Rekordrask etterforskning

Sommeren 2006 får Gunnar flere tilbud om å delta i narkotika-handler fra medlemmer av Bandidos X-team, en supportklubb som Bandidos har for å få utført oppdrag. Gunnar sier han hele tiden avslår tilbudene, siden pristilbudene er så lave at de virker mistenkelige.

Først i august 2006 blir Gunnar involvert i to amfetaminpartier. Samtidig starter politiet telefonavlytting av og spaning på Gunnar og flere av de andre involverte.

I løpet av to hektiske uker får politiet oversikt over to amfetaminpartier på til sammen 30 kilo som skal fraktes fra Østlandet til Nord-Norge. På rekordtid avdekker politiet historiens største narkotikasak i Østfold.

Første parti

Det ene amfetaminpartiet leveres av en ukjent person til en mann i 30-årene, som arbeider som sikkerhetsvakt i regjeringsbygget. Gunnar sier han advarte mannen mot å ta imot narkotikaen fra personer han ikke burde stole på.


Jeg dro likevel for å se på stoffet, siden han kontaktet meg. Men det var ikke jeg som leverte det eller som skulle ha betaling for stoffet, det var det medlemmer i Bandidos som skulle ha, sier Gunnar.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Harley-Davidson tanklogo (NRK)

Politiet sier de fattet interesse for Gunnar, da de så den arbeidsledige ex-smugleren kjøre rundt på en kostbar Harley Davidson 'Fatboy' motorsykkel.

NRK

 

Brennpunkt Broderskapet og Skattefellen 18.05.2010

I de kriminelt belastede MC-miljøene risikerer den som røper interne hemmeligheter å bli drept. To som har vært i de innerste sirklene i Hells Angels og Bandidos forteller nå hva klubbmedlemmene egentlig driver med. I saken som ble kalt det verste eksempelet på sosial dumping noensinne har den norske skatteetaten blitt en større fiende for arbeiderne enn de entreprenørene som lurte dem. TRYKK HER FOR Å SE DOKUMENTAREN

Én kommentar

Anirvan Krokstugu

06.09.2012 kl.08:32

Har lest din blogg med interesse. Jeg kjenner en yoga-nonne i Oslo som gjerne vil besøke fengsler. Hvis det er interessant vil hun kanskje prøve å besøke de du kjenner...

Skriv en ny kommentar

riketssikkherhet

riketssikkherhet

17, Oslo

Gunnar Evertsen mener seg lurt av Bandidos og PST. Han sitter i dag inne ved Bodø kretsfengsel. Gunnar har beviselige matriell på tape at han er uskyldig og at Bandidos topper og PST er de ansvarlig for at han ble dømt i denne såkalte Fatboy-saken. Mind Controll er sannsynligvis det virkemidlet som gjorde at ABB fikk gjennomført massakren på Utøya. Det fins en rød tråd mellom Gunnars sak og tragedien på Utøya. Gunnar sitter med mange andre opplysninger om andre saker, han er ikke sikker på om de vil la han leve i fengselet, han blir torturert psykisk og fysisk, de har prøvd å sette diagnoser på fordi han har nevnt denne saken. Fins det noen tøffe journalister? Ta kontakt med meg. Rapport rundt Gunnars fysiske samt psykiske helse pr i dag. «Når det gjelder Gunnars helse, har han vært utsatt for isolasjon i over 1000 dager, uten noen form for opplegg rundt hverken trening, eller sosial omgang med andre fanger. Han har også seks brudd i ryggen, noe han skulle hatt behandling for, men som han ikke er blitt tilbudt. han mener at noen av ryggskadene har oppstått i fengsel, etter mishandling, noe påtalemyndighetene prøver å skjule. han ønsker seg lege utenfor fengselssystemet, ettersom han ikke stoler på legene innenfor. Han har ikke fått tilbud om lege utenfra, ennå jeg har ringt og snakket med lederen i fengselet om dette. Hun har da bare henvist til taushetsplikten sin, ennå Gunnar sier han har løst henne fra dette. Han har en god del ryggsmerter, pga. bruddene, noe han skulle hatt behandling for, men ikke har fått. Han trenger også behandling for post traumatisk stress syndrom, som han tydeligvis er i besittelse av, etter alt som har skjedd. I tillegg har han fått endel drapstrusler inne i fengselet, noe man kan tenke seg hvordan det føles.» Gunnar har sittet i isolasjon i Bodø fengsel, men er nå overflyttet til xxxx. Kilde: Gunnars kjæreste som pr i dag fungerer som hans eneste kommunikasjonsmiddel ut til samfunnet og media og ikke minst folkets representanter innen politikk, helsevesenet, rettsvesenet.

Kategorier

Arkiv

hits